25/1/11

«Πολική αρκούδα κολύμπησε ακατάπαυστα επί εννέα ημέρες για να βρει τροφή

«Πολική αρκούδα κολύμπησε ακατάπαυστα επί εννέα ημέρες, καλύπτοντας απόσταση 687 χιλιομέτρων σε αναζήτηση τροφής», αποκάλυψε νέα έρευνα.Αυτός ο άθλος αντοχής μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στο κλίμα του πλανήτη», ισχυρίζονται οι επιστήμονες.
 
«Αυτός ο άθλος αντοχής μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στο κλίμα του πλανήτη», ισχυρίζονται οι επιστήμονες.
Επιστήμονες που μελετούν τις αρκούδες γύρω από τη θάλασσα Μποφόρ, βορείως της Αλάσκας, ισχυρίζονται ότι «αυτός ο άθλος αντοχής μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στο κλίμα του πλανήτη».
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι λόγω της τήξης των πάγων, οι πολικές αρκούδες αναγκάζονται να κολυμπούν όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις για να βρουν τροφή, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους και τον μελλοντικό πληθυσμό τους.
Οι αμερικανοί επιστήμονες που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Polar Biology, γράφουν ότι «είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως πολικές αρκούδες του είδους Ursus maritimus μπορούν να καλύπτουν τόσο μεγάλες αποστάσεις κολυμπώντας».

«Αυτή η αρκούδα κολύμπησε ακατάπαυστα επί 232 ώρες και κάλυψε απόσταση 687 χλμ. σε νερά θερμοκρασίας 2-6 βαθμών Κελσίου», λέει ο ερευνητής ζωολόγος, Τζορτζ Ντέρνερ.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν την θηλυκή αρκούδα σε όλη τη διάρκεια του επικού ταξιδιού της μέσω GPS που είχαν τοποθετήσει στο κολάρο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου