1/10/10

Ο ΟΗΕ διόρισε επίτροπο υποδοχής... εξωγήινων

Ο ΟΗΕ διόρισε επίτροπο υποδοχής... εξωγήινων
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=61757
27.09.2010, 10:30
Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έφυγε από τη Νέα Υόρκη, ωστόσο οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών συνεχίζονται και μάλιστα λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις, ανάμεσα στις οποίες και ο διορισμός Επιτρόπου για την... υποδοχή εξωγήινων! Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο ΟΗΕ αποφάσισε να συστήσει σχετική Επιτροπή και τοποθέτησε επί της υποδοχής των εξωγήινων στον πλανήτη την μαλαισιανή αστροφυσικό Μαζλάν Οτµάν, η οποία ήδη διευθύνει το άγνωστο για πολλούς «Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τις Εξωγήινες Υποθέσεις».

Η 58χρονη Οτμάν πρόκειται να παρουσιάσει τον νέο ρόλο της την επόμενη εβδομάδα σε επιστημονικό συνέδριο που θα φιλοξενηθεί στο Μπάκιγχαµ της Βρετανίας. Πάντως, η ανάληψη της θέσης δεν πρέπει να την ξαφνιάζει, αφού η ίδια είχε επισημάνει σε πρόσφατη ομιλία της την ανάγκη να αποκτήσει η γη ετοιμότητα για την περίπτωση της επίσκεψης εξωγήινων όντων. Πάντως, στις νέες της αρμοδιότητες η σημαντικότερη είναι μάλλον το να προστατεύσει τους εξωγήινους από τους ανθρώπους παρά το αντίθετο.

Η Οτµάν ήταν διευθύντρια της εθνικής διαστημικής εταιρείας της Μαλαισίας και επέβλεψε την πτήση του πρώτου αστροναύτη της χώρας της. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Κρόουθερ από τη Βρετανική Διαστηµική Εταιρεία δήλωσε στους «Sunday Τimes» ότι «η Οτµάν είναι η καταλληλότερη γι’ αυτήν τη θέση». Υποστηρίζει ωστόσο πως οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή µε εξωγήινα όντα είναι πιο πιθανό να γίνει µε ραδιοσήµατα ή µε σήµατα φωτός από κάποιον µακρινό πλανήτη.

Πάντως, την άποψη της Οτμάν να προετοιμαστεί η γη για το ενδεχόμενο της έλευσης εξωγήινων είχε στηρίξει σε πρόσφατη ανακοίνωση της και ΝΑSΑ. Σύµφωνα µε αυτήν, το διαστηµικό αστεροσκοπείο Κepler ανακάλυψε περισσότερους από 700 πλανήτες στους οποίους ίσως υπάρχει εξωγήινη ζωή, συµπεριλαµβανοµένων περίπου 140 στο ίδιο µέγεθος µε τη Γη. «Η συνεχής αναζήτηση για εξωγήινη επικοινωνία στηρίζει την ελπίδα ότι κάποια στιγµή ο άνθρωπος θα λάβει σήµατα από εξωγήινους» τόνιζε τότε η NASA και προσέθετε. «Όταν θα λάβουµε τέτοια σήµατα θα πρέπει να έχουµε µια συντονισµένη απάντηση, λαµβάνοντας υπόψη όλες τις παραµέτρους του θέµατος – και ο ΟΗΕ είναι προς τούτο ένας έτοιµος µηχανισµός».

Καλώς μας όρισε λοιπόν η κα. Οτμάν και ελπίζουμε να φροντίσει ώστε οι καλοί μας εξωγήινοι, αν και όταν αποφασίσουν να μας επισκεφθούν στη Γη, να μείνουν ικανοποιημένοι, αν όχι ενθουσιασμένοι, από την ανθρώπινη φιλοξενία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου