6/6/10

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ & ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ.




Διάλεξη & Ασκήσεις Αντίληψης βάρους & Ανοιχτή συζήτηση
Ημερομηνία Σεμιναρίου: Παρασκευή 11 Ιουνίου 18.30-20.45


http://www.evysyrou.gr/easyconsole.cfm/id/129

Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν τη νέα μάστιγα ψυχοσωματικής αντίδρασης του 21ου αιώνα. Η καταπιεστική κοινωνική εικόνα των media, οδηγεί καθημερινά έναν από εμάς σε μία εξαντλητική δίαιτα, σε βουλιμικές συμπεριφορές ή ακόμη και σε παρεμβατικές επεμβάσεις για τη διακοπή της τροφής!

Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο μία διαταραχή για το σώμα. Κάθε διαταραχή πρόσληψης της τροφής, είτε προς την ανορεξία είτε προς την παχυσαρκία… δημιουργεί το κατάλληλο ψυχολογικό υπόβαθρο για την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, την αδυναμία συναισθηματικής επικοινωνίας και την απομόνωση.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις διατροφικές διαταραχές; Υπάρχει άραγε θεραπεία με βέβαιο αποτέλεσμα; Πόσο χρόνο διαρκεί μία τέτοια θεραπεία; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κίνδυνος για την ψυχολογία μας και τη ζωή μας; Είναι απαραίτητο να θεραπευτούμε ή μήπως θα περάσει… μόνη της η διαταραχή;

Κι αν οι διατροφικές διαταραχές είναι μάστιγα, οι τροφικές ταραχές που έχει υποστεί η παραγωγή της τροφής τον 21ο αιώνα… είναι απλά τρομακτική.
Σε αυτό το σεμινάριο δεν θα ασχοληθούμε με τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά μόνο με τις λύσεις που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή!

Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και την τοξινωση του οργανισμού από τις διατροφικές συνήθειες.

Εύη Σύρου - Γνωσιακή Ψυχολόγος
Doctorante UNIVERSITE LUMIERE LYON2

--------------------------------------------------------------------------------
* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας - Μέγιστος αριθμός: 30 άτομα

* Τόπος διεξαγωγής: Μυκηνών 11 Κεραμεικός
*Συμμετοχή: 20Ε
----------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες & Εγγραφές 
Δευτέρα έως Πέμπτη 10.00 - 14.00
(αφήνετε τα στοιχεία σας στον τηλεφωνητή αν δεν μιλήσουμε):

Εύη Σύρου: 210 34 75 071 & 69 32 44 27 22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου