15/3/10

«Απελευθερώστε τη μουσική σας έκφραση!»

Ημερομηνίες Σεμιναρίου:  27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

«Απελευθερώστε τη μουσική σας έκφραση!»
«Απελευθερώστε τη μουσική σας έκφραση!»
Πώς η μουσική ανοίγει τον αυθορμητισμό 



ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
13.00-17.00

Το σώμα είναι ρυθμός. Ο ρυθμός είναι ψυχολογία. Η ψυχολογία είναι συμπεριφορά.
Ποια είναι η μουσική της δικής σας ψυχολογίας; Ποιος είναι ο ρυθμός της δικής σας συμπεριφοράς;

Η Εύη Σύρου μέσα από την ψυχολογία και η Σοφία Καμαγιάννη μέσα από τη μουσική σας προσκαλούν σε ένα σωματικό σχήμα έκφρασης με στόχο μια ψυχολογική συναυλία!
Πρόκειται για να βιωματικό σεμινάριο βασισμένο σε διαφορετικές ψυχολογικές και μουσικές δράσεις μέσα από τις οποίες εξερευνούμε με ποιους τρόπους τα όργανα (κρουστά και μελωδικά), οι φωνές και το σώμα μπορούν να συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη και την ομαδική μουσική έκφραση και δημιουργία. Τα εργαλεία μας ο ενθουσιασμός, η φαντασία, η προσέγγιση Orff, η μουσικοθεραπεία, ο αυτοσχεδιασμός, η συλλογικότητα, η σύνθεση, η έκπληξη, το παιχνίδι,

Δομή του Βιωματικού Σεμιναρίου:
Εισαγωγή στην αντίληψη του ήχου & του ρυθμού
Διαφραγματική Αναπνοή & Τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης με μυϊκή χαλάρωση
Δημιουργική σύνθεση του προσωπικού μας ήχου & της ομάδας
Δημιουργία Εικόνας του προσωπικού μας ήχου μέσα από ζωγραφική
Ψυχολογικός συμβολισμός του ήχου και της εικόνας μας


Στόχοι:
Στο τέλος αυτού του βιωματικού σεμιναρίου θα έχετε:
Μάθει πώς να απελευθερώνετε τη μουσική σας έκφραση.
Αναγνωρίσει τις προσωπικές σας δυσκολίες στην έκφραση και τρόπους πρακτικούς βελτίωσης.
Αναπτύξει τη δυναμική της μουσικής συνεργασίας που αποτελεί μέσο αυτοσυγκέντρωσης και συναισθηματικής ανταλλαγής.
Αναπτύξει δυναμική έκφρασης του εαυτού σας που δεν είχατε ποτέ ανακαλύψει από το ίδιο σας το σώμα.

Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σε ειδικότητες όπως μουσικοί, παιδαγωγοί, ηθοποιοί, χορευτές, εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί), σε φοιτητές, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του αυθορμητισμού τους

* Δεν είναι υποχρεωτικές μουσικές γνώσεις.


ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ: ΕΥΗ ΣΥΡΟΥ & ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ


Η Εύη Σύρου  σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree College) και στη συνέχεια, Κοινωνική Ψυχολογία Διαπολιτισμικών Δομών στη Γαλλία.

Ασχολήθηκε με την έρευνα της αλληλεπίδρασης συναισθηματικής και νοητικής διαδικασίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπου εφάρμοσε τη θεωρία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης σε Ομάδες Καλλιτεχνών και Ψυχαναλυτών.

Μέσω της ερευνητικής ομάδας LEACM και υποτροφία του πανεπιστημίου Université Lumière Lyon2 προχώρησε την έρευνα σε διδακτορική διατριβή συνεργαζόμενη με το HAY GROUP της Βοστόνης και της Αθήνας, ερευνώντας πιο συστηματικά την επίδραση του κοινωνικού ρυθμού στη διαμόρφωση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Εξειδικεύτηκε, παράλληλα, στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης, θεραπείας και αυτογνωσίας Photolangage (μέθοδος βασισμένη στη φωτογραφία), στο Ψυχόδραμα (μέθοδος βασισμένη στην υποκριτική), την τεχνική αντιμετώπισης του άγχους autogenic training (μέθοδος βασισμένη στην αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω release) και τη γνωσιακή διάγνωση & θεραπεία μαθησιακών δυσκολιών (μέθοδος βασισμένη στις μελέτες του PIAGET).

Από το 2003, εργάζεται στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχολογίας με ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπείες στις οποίες εισάγει συνθετικά, διαφορετικές προσεγγίσεις έκφρασης με στόχο την αλληλεπίδραση και ενεργοποίηση του τριπτύχου: «σκέψη – σώμα - συναίσθημα».

Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αθήνα και στην επαρχία σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες σε βουνό ή θάλασσα. Αρθρογραφεί στην Ελλάδα και την Γαλλία και εισηγείται στο ειδικό πρόγραμμα έκφρασης μέσω role playing “GLOBAL ASSIMILATION” στο πανεπιστήμιο του ST Etienne.

Παράλληλα με την ψυχολογία, η Εύη Σύρου έχει παρακολουθήσει 1 χρόνο θέατρο στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας, 2 χρόνια στο θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ρέντη με 3 συμμετοχές σε παραστάσεις, 1 χρόνο Σύγχρονο Χορό στο Πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon2 και 2 χρόνια Σωματικό Θέατρο & Αυτοσχεδιασμό στην ομάδα Άτροπο.




H Σοφία Καμαγιάννη σπούδασε πιάνο, κλασσικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και σύγχρονη σύνθεση (MMus,Goldsmiths College – University of Londοn). Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια μουσικής προπαιδείας (Αθήνα, Salzburg- Orff Institute) και το ετήσιο σεμινάριο μουσικοθεραπείας της μεθόδου Nordoff-Robbins (Αθήνα 2009, μουσικοθεραπευτικό κέντρο Musicing)
 Έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά σχήματα και παραστάσεις (πιάνο, ενορχήστρωση) με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και θέατρα. Έργα της μουσικής δωματίου και ηλεκτροακουστικά έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, την Αγγλία (Λονδίνο),την Ιταλία (Val Tidone, Piacenza), την Ολλανδία (Άμστερνταμ) και τις ΗΠΑ (2006,2008, 2009 διεθνές φεστιβάλ ηλεκτροακουστικής μουσικής γυναικών, 2009 Βαλτιμόρη και Σάρλοτσβιλ). Έχει συνεργαστεί με σημαντικά μουσικά σύνολα (Καμεράτα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Kreutzer Quartet, L’Αnima, Κρούσσις, κ.ά.)και σολίστες.

Έχει γράψει τραγούδια, μουσική για 12 θεατρικές παραστάσεις, για 2 ταινίες μικρού μήκους (Φεστιβάλ Δράμας 2004) και για ένα video art φιλμ (Φεστιβάλ Μηδέν 2007). Το 1999 παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τον τίτλο “Η Αποβάθρα” (οργανική μουσική). Το 2004 συμμετείχε στη δισκογραφική παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών «Δεν ξέρω παρά να τραγουδώ»-19 συνθέτες μελοποιούν K. Παλαμά. Το 2008 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά της με τον τίτλο «Στων άστρων την άλω» , μουσική και Έλληνες ποιητές.

Την περίοδο  2003-2008 ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΤ (Τρίτο Πρόγραμμα, «21ος –Τάσεις και Πειραματισμοί)» και από το 2005-2009 υπεύθυνη παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. ‘Έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς ως μουσικοπαιδαγωγός. Ειδικότερα το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε ομαδικές δράσεις μουσικής έκφρασης.
Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση  στο Πανεπιστήμιο του Leeds (ΜΑ, Mathematical Education).
Iδρυτικό μέλος της Σπίζα.


 Πληροφορίες & Εγγραφές Δευτέρα έως Πέμπτη:

* 10.00 - 13.00
Εύη Σύρου: 210 34 75 071 & 69 32 44 27 22

* 17.30 - 21.00
Υπεύθυνη Οργάνωσης & Επικοινωνίας:
Μαρία Αναγνωστοπούλου:
69 84 31 22 88 & seminars@evysyrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου