27/2/10

«ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ»

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης


Β' Έκδοση, Έγχρωμη, Βελτιωμένη και Συμπληρωμένη

Σταύρου Ι. Αυγολούπη & Γιάννη Χ. Σειραδάκη, καθηγητών Αστρονομίας του Α.Π.Θ.




Το κλασικό που έγινε σύγχρονο

Η Παρατηρησιακή Αστρονομία προσφέρει τη δυνατότητα στους εραστές του έναστρου ουρανού να δουν την ομορφιά του μέσα από ποιοτικές μεθόδους και τρόπους μετρήσεων καθώς και ποσοτικούς υπολογισμούς. Η παρατήρηση με αυτόν τον τρόπο αποκτά ανοικτούς ορίζοντες και κρατά σε αέναο διαλογισμό κάθε λάτρη της απέραντης μαγείας του ουρανού. Τα ουράνια σώματα, έτσι, αποκτούν άλλη διάσταση ομορφιάς στο μάτι ενός παρατηρητή που έχει φροντίσει από πριν να αναζητήσει τη γνώση για αυτά. Στο βιβλίο αυτό δίνονται βασικές πληροφορίες για την παρατήρηση του Ήλιου, της Σελήνης, των αστέρων και των σμηνών του Γαλαξία μας και των μακρινών γαλαξιών.

Η Παρατηρησιακή Αστρονομία των πανεπιστημιακών δασκάλων αστρονομίας του ΑΠΘ Σταύρου Αυγολούπη και Γιάννη Σειραδάκη είναι πια ένα κλασικό βιβλίο του χώρου. Με αυτήν την έκδοση η μορφή του αλλάζει ριζικά και το περιεχόμενό του επικαιροποιείται και εμπλουτίζεται.

Η μεγάλη αλλαγή είναι μορφική: το σχήμα του βιβλίου είναι πλέον τετράγωνο και η εκτύπωση έγχρωμη. Η μορφή αυτή έδωσε τη δυνατότητα προσθήκης μεγάλων, εντυπωσιακών φωτογραφιών αστρονομικών αντικειμένων (νεφελωμάτων, γαλαξιών κ.α.), που φανερώνουν στον αναγνώστη την ακαταμάχητη ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Πολλές μικρότερες παρεμβάσεις στην ύλη συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα: ένα βιβλίο πιο πλήρες, πιο χρηστικό, πιο επίκαιρο και πιο όμορφο από κάθε παλαιότερη έκδοσή του.

Η Παρατηρησιακή Αστρονομία είναι ένα βιβλίο ασκήσεων αστρονομίας για τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής και του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Απευθύνεται, όμως, και στον ερασιτέχνη αστρονόμο που δεν αρκείται στην παρατήρηση, αλλά έλκεται από τη δυνατότητα της εμβάθυνσης: Θέλει να κατανοήσει, να υπολογίσει, να μετρήσει, να σχεδιάσει. Να προχωρήσει πέρα από την οπτική απόλαυση των φαινομένων, στο πεδίο της άσκησης, της λύσης προβλημάτων, της διερεύνησης και της εμπειρικής διαπίστωσης. Με άλλα λόγια, να αποκτήσει επιστημονική κατάρτιση.

Οι καινούριοι αναγνώστες θα ενθουσιαστούν με τη γνώση και την ομορφιά που θα συναντήσουν στις σελίδες της νέας Παρατηρησιακής Αστρονομίας. Οι παλιοί αναγνώστες θα ενθουσιαστούν με την αναβάθμιση.

Χαρακτηριστικά:
ISBN: 978-960-9453-00-4
Αριθμός σελίδων: 296
Διαστάσεις: 22 × 22 εκατοστά
Εκτύπωση: Έγχρωμη
Βιβλιοδεσία: χαρτόδετο
Έτος Έκδοσης: 2010
Λιανική Τιμή: 32,23 €

 
 Για αναλυτική παρουσίαση και παραγγελίες κάντε κλικ εδώ


www.astronomy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου