19/12/09

ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΌ ΤΟΥ 2010

Γράφει η Κατερίνα Σουτλόγλου


Το φετινό γύρισμα του χρόνου ακολουθείται κατά πόδας από την ευρύτερη οικονομική κρίση καθώς και την κρίση αξιών σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής και συλλογικής ζωής. Τα ουράνια και αστρολογικά φαινόμενα συνηγορούν προς μια χρονιά – καμπή στις ανθρώπινες υποθέσεις, με προβάδισμα στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, αποφασιστικής άσκησης της εξουσίας σε κάθε επίπεδο και αναζήτησης νέων τρόπων διαβίωσης με εφευρετικό και επινοητικό τρόπο.


ΚΡΙΟΣ
Η χρονιά είναι κατάλληλη για να εξασκηθείτε στην υπομονή και την αυτοσυγκράτηση. Επαγγελματικά, θα χρειαστεί να πάρετε σοβαρές αποφάσεις, όπως κλείσιμο επιχείρησης, αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης, αλλαγή εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και αλλαγή συνεργατών ή τρόπων συνεργασίας. Η εκμάθηση νέων τρόπων παραγωγής ή παροχής των υπηρεσιών και η βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης είναι απαραίτητα. Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για να εκποιήσετε περιουσιακά στοιχεία ή για να επενδύσετε σε ακίνητα. Στις σχέσεις σας, οι αδέσμευτοι θα δυσκολευτείτε να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο και όσοι είστε δεσμευμένοι ίσως να προχωρήσετε σε επισημοποίηση. Όμως, ο αυθορμητισμός και η ερωτική σας ανταπόκριση θα περάσουν από κρίση. Τέλος, είναι χρονιά θεραπείας για όσους αντιμετωπίζετε θέματα υγείας.


ΤΑΥΡΟΣ
Ο περιορισμός των προσωπικών σας ανέσεων και η ανακατάταξη των προσωπικών σας αξιών είναι τα θέματα του 2010. Επαγγελματικά, η ανεργία θα σας πλησιάσει και ίσως να δοκιμάσετε νέους τρόπους απασχόλησης. Αρκετοί από εσάς θα ασχοληθείτε με το διαδίκτυο ή τις νέες τεχνολογίες. Ευνοούνται η επαγγελματική δανειοδότηση, οι επιδοτήσεις, οι οικονομικές συνεργασίες και οι συνεταιρισμοί κάτω από συγκεκριμένους όρους. Στις προσωπικές σας σχέσεις, αρκετοί θα δώσετε ανοχή και χρόνο για βελτιώσεις, Όμως η απαιτητικότητα του υποψήφιου ή υπάρχοντος συντρόφου σας θα σας απομακρύνει σταδιακά από κοντά του. Τέλος, το άγχος και η ένταση μπορεί να σας δημιουργήσουν ψυχοσωματικές αδιαθεσίες και ίσως να παρουσιάσετε κάποια οξέα περιστατικά σε θέματα υγείας.


ΔΙΔΥΜΟΙ
Η στενότητα πόρων και η αίσθηση της συρρίκνωσης της ελευθερίας κινήσεων θα σας απασχολήσουν αρκετά τη νέα χρονιά. Επαγγελματικά, θα υπάρξει εύνοια σε κατευθύνσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους μετανάστες, την κοινωνική ειρήνη και συνεργασία. Θέματα σπουδών, ταξίδια και μαθησιακή εξέλιξη θα πάρουν αρκετό από τον χρόνο σας. Παράλληλα, θα υπάρξει άνοιγμα στις κοινωνικές, εργασιακές και φιλικές σας σχέσεις, ενώ αρκετοί από εσάς μπορεί να ερωτευτείτε άτομα που εκφράζουν τις συλλογικές ανάγκες της εποχής και είναι κοινωνικά δραστήρια. Τέλος, η ζωτικότητα και η κινητικότητά σας ίσως να παρουσιάσουν προβλήματα και ίσως χρειαστεί να κλειστείτε στο σπίτι για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία σας.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η απομάκρυνση από τις οικογενειακές σχέσεις είναι το κεντρικό θέμα του 2010. Αρκετοί θα επωμιστείτε πρακτικά και συναισθηματικά βάρη και ίσως κάποια γεγονότα να αλλάξουν τη υπάρχουσα οικογενειακή δομή. Επαγγελματικά, η χρονιά θα είναι μεταβατική, από μια κατάσταση που δεν έχει μέλλον προς μια νέα κατεύθυνση, ενδιαφέρουσα αλλά άγνωστη. Ευνοούνται οι δραστηριότητες που αποσκοπούν στη μάθηση, τη διδασκαλία, τα ταξίδια, και την εξερεύνηση. Στις σχέσεις σας, θα χρειαστεί να στηρίξετε το σύντροφό σας στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν και ίσως ανακαλύψετε τις δύσκολες πλευρές του χαρακτήρα του. Τέλος, σε θέματα υγείας, ίσως κάποιοι από εσάς να ζήσετε στιγμές κατάθλιψης και εσωστρέφειας, που όμως θα πάρουν γρήγορα τέλος.


ΛΕΩΝ
Η συλλογική εργασία που συνδυάζει ιδανικά και πραγματικότητα θα είναι η φετινή σας πρόκληση. Επαγγελματικά, αρκετοί από σας ίσως να στηρίξετε ένα οικοδόμημα που καταρρέει. Θα χρειαστεί να έχετε στόχους και πρόγραμμα και να τηρήσετε τις προθεσμίες. Ο έλεγχος και η εποπτεία, είτε από εσάς είτε από τις προϊστάμενες αρχές σας, θα γίνουν καθημερινότητα. Αυτή η διαδρομή θα σας προετοιμάσει για μια καινούργια και ανατρεπτική επαγγελματική πορεία. Διακανονισμοί χρεών και ρύθμιση οφειλών θα βελτιώσουν τα οικονομικά σας. Η ερωτική σας ζωή θα αναθερμανθεί και για τους αδέσμευτους κάποιος πλατωνικός έρωτας ή ερωτική φιλία μπορεί να καταλήξει σε διαχρονική σχέση. Τέλος, σε θέματα υγείας, χρόνιες παθήσεις, εφόσον υπάρχουν, ίσως παρουσιάσουν κάποια έξαρση.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η εξεύρεση λύσεων σε διλήμματα και άλυτα προβλήματα θα είναι το φετινό σας ενδιαφέρον. Επαγγελματικά, το «στενό μαρκάρισμα» στα οικονομικά, θα σας οδηγήσει σε αναγκαστικές περικοπές και στην αξιοποίηση ευκαιριών, που μέχρι τώρα υποτιμούσατε. Ευνοϊκές συνεργασίες και συνεταιρισμοί μπορεί να σας οδηγήσουν στην επένδυση σε νέες κατευθύνσεις, είτε με κεφάλαιο είτε με εργασία και τεχνογνωσία. Αρκετοί, θα έχετε θετικές εξελίξεις σχετικά με απόκτηση, συντήρηση ή βελτίωση της κατοικίας σας. Η χρονιά ευνοεί τη συντροφικότητα σε θέματα σχέσεων και οι αδέσμευτοι ίσως να συναντήσετε τον ιδανικό σύντροφο. Τέλος, σχετικά με την υγεία σας, θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί σε θέματα ιώσεων.


ΖΥΓΟΣ
Το 2010 είναι για σας μια χρονιά απολογισμών και δύσκολων αποφάσεων σε οικογενειακά και συντροφικά θέματα. Επαγγελματικά, θα υπάρξει εύνοια στην Πολιτική και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Η οικονομική ζωή θα είναι αρκετά σφιχτή και θα πρέπει να αξιοποιήσετε τις διαπραγματευτικές σας δυνάμεις. Στις διαχρονικές και «παγωμένες» προσωπικές σχέσεις θα παρουσιαστούν διλήμματα διατήρησης ή διακοπής τους. Οι αδέσμευτοι ίσως να πρέπει να αποφασίσετε να μείνετε μόνοι σας ή να βρεθείτε σε μια σχέση αρκετά καταναγκαστική. Γενικά, θα υπάρξουν ενοχές και δυσκολία να δείτε τον εαυτό σας ανεξάρτητο και μοναχικό. Τέλος, θα υπάρξουν βελτιώσεις σε θέματα υγείας, όπου υπάρχουν προβλήματα, όμως θα χρειαστεί προσοχή σε καταχρήσεις.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η μάχη μεταξύ παλαιών και απόλυτων απόψεων και νέων αντιλήψεων που δεν έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, είναι το φετινό σας ζήτημα. Επαγγελματικά, οι ευρύτερες εξελίξεις ίσως να σας αναγκάσουν να σταματήσετε τις υπάρχουσες δραστηριότητες και να κινηθείτε προς άγνωστες περιοχές. Ευνοούνται οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Οικονομικά, κάποιες ρυθμίσεις θα σας δώσουν την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή, που θα αργήσει να σταθεροποιηθεί. Στις σχέσεις σας, η στήριξη στον σύντροφό σας, σε έναν φίλο ή στα παιδιά σας, θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Για τους αδέσμευτους, θα υπάρξει η ευκαιρία μιας βαθιά συναισθηματικής σχέσης. Τέλος, σε θέματα υγείας ξαφνικές και απρόοπτες εξελίξεις μπορεί να περιορίσουν την κινητικότητά σας.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Η νέα χρονιά θα περιορίσει το βασικό σας προσόν που είναι η ανάπτυξη. Επαγγελματικά, η συστηματική θεραπεία «χρόνιων ασθενειών» και η εκπαίδευση και εξάσκηση νέων ικανοτήτων και προσόντων είναι αναγκαίες. Το ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων ίσως να σας οδηγήσει σε ποιοτικές εργασιακές αναβαθμίσεις. Είναι απαραίτητος ο απολογισμός και το κλείσιμο παλαιών στόχων. Αρκετοί από εσάς θα έχετε μετακομίσεις και ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων ή και της κατοικίας σας. Η ρευστότητα στις προσωπικές σας σχέσεις θα διευκολύνει τις οικογενειακές και συναισθηματικές στιγμές χαλάρωσης. Οι αδέσμευτοι, θα έχετε ευκαιρίες για ερωτική ζωή, με πολλές δοκιμές και δυσκολία να δεσμευτείτε διαχρονικά. Τέλος σε θέματα υγείας, θα πρέπει να προσέχετε στις ιώσεις και τα μεταδοτικά νοσήματα.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ζητήματα προσωπικής στράτευσης και πειθαρχίας θα ανακύψουν για τους περισσότερους από εσάς την νέα χρονιά. Επαγγελματικά, θα αντιμετωπίσετε ένα πολυμέτωπο αγώνα επιβίωσης, με δύσκολα καθήκοντα, πιέσεις, αλλαγές στη εργασιακή ροή και ίσως πισώπλατα ανταγωνιστικά χτυπήματα. Η εκπαίδευση σας σε νέους τομείς είναι αναγκαία. Παρά τις δυσκολίες, αρκετοί από εσάς θα καθιερώσετε ένα ισχυρό επαγγελματικό όνομα. Η χρονιά είναι μεταβατική σε θέματα προσωπικών σχέσεων και θα σας προετοιμάσει για αλλαγές στην οικογενειακή σας δομή, όπως π.χ. παιδιά που φεύγουν για σπουδές, πιθανά διαζύγια ή γονείς που απομακρύνονται. Οι αδέσμευτοι, μπορεί να ζήσετε «φοιτητικά» στον ερωτικό τομέα. Τέλος, σε θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου