27/10/09





Ζωδιακές τάσεις και επερχόμενα για το 4ο τρίμηνο του 2009
(Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος)




Το φθινόπωρο και η έναρξη του χειμώνα αυτής της χρονιάς προμηνύουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις, ακόμα και με την μορφή των δυσκολιών και της κοινωνικής ταλαιπωρίας. Τα πιο αξιόλογα αστρολογικά γεγονότα αυτού του τριμήνου είναι τα παρακάτω:
Η είσοδος του Κρόνου στο Ζυγό στις 29/10, που προοιωνίζει τη λήψη αποφάσεων, με αίσθημα αυστηρότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η όψη τετραγώνου μεταξύ του Κρόνου, στις 15/11, στο ζώδιο του Ζυγού και του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, που θα σημάνει κοινωνική λιτότητα, αυστηρότητα, σκληρότητα και δοκιμασίες.


Η ακριβής όψη συνόδου του Δία και του Ποσειδώνα στο ζώδιο του Υδροχόου, για 3η και τελευταία φορά, στις 21/12, που φέρει εξάπλωση νέων τεχνολογιών στην επιστήμη, την επικοινωνία και την ιατρική, παράλληλα με την αύξηση των πάσης φύσεων ιώσεων.
Τέλος, η έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Καρκίνου, στις 31/12, θα επιδράσει κυρίως στις εξελίξεις του 2010.



Σε γενικές γραμμές, τα ζώδια της Φωτιάς θα πρωτοστατήσουν, προσπαθώντας να βρουν συνολικές λύσεις και νέο προσανατολισμό, σε προσωπικά και κοινωνικά θέματα. Τα ζώδια της Γης θα κάνουν πράξη τα «μαθήματα» που πήραν το τελευταίο διάστημα, με πρακτικές και προσεκτικές κινήσεις και με τη χρήση των οργανωτικών και μεθοδικών τους ικανοτήτων. Τα ζώδια του Αέρα θα βγουν πιο ενεργά στον κοινωνικό στίβο με νέες ιδέες και εμπλουτισμό της προσωπικής τους ζωής. Τα ζώδια του Νερού θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, με εσωτερική και μοναχική εργασία.






Πιο συγκεκριμένα:

ΟΙ ΚΡΙΟΙ
Θα χρειαστεί να γίνουν ουσιαστικά δημιουργικοί, επιφέροντας διορθώσεις στις σπασμωδικές κινήσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Οι πρωτοβουλίες τους αφορούν σε θέματα επιβίωσης και θα χρωματιστούν από απαιτητικότητα στη συμβίωση και την επαγγελματική ζωή. Θα πρέπει να απομακρύνουν τις περιττές δραστηριότητες, χωρίς συναισθηματισμούς. Τον Οκτώβριο μπορούν να μετακινηθούν, από την εσωστρέφεια και την συναισθηματική ανακύκλωση, σε κοινωνικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Ο Νοέμβριος είναι μήνας μαχητικός, γεμάτος με ένταση και η έμφαση θα δοθεί στα ερωτικά και οικονομικά ζητήματα. Ο Δεκέμβριος μπορεί να φέρει ταξίδια, μετακινήσεις, μετακομίσεις και αλλαγή προσανατολισμών. Προς το τέλος του χρόνου θα χρειαστεί να ληφθούν κρίσιμες επαγγελματικές αποφάσεις.




ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ
Θα αισθανθούν ότι υπάρχει ανάγκη να βελτιώσουν τον τρόπο που συνεργάζονται. Η εδραίωση της επικοινωνίας και της κοινής δράσης θα βρει αρκετές αντιστάσεις, κυρίως γιατί θα επιχειρήσουν οδηγήσουν τα πράγματα με τον δικό τους, μονομερή, τρόπο. Έτσι, ίσως αναγκαστούν να περιχαρακωθούν στα κεκτημένα, αλλιώς θα πρέπει να αποδεχθούν κάποιες καινούργιες ιδέες. Ο Οκτώβριος θα είναι μήνας με εργασιακή ανάπτυξη και συνεχή ρύθμιση των πρακτικών θεμάτων. Ο Νοέμβριος θα αναδείξει το ερωτικό θέμα, την αναζήτηση συντρόφου ή ακόμα και την διεκδίκηση της υπάρχουσας σχέσης. Ο Δεκέμβριος θα παρουσιάσει οικονομικά σκαμπανεβάσματα, αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας και, ίσως, την εμφάνιση εναλλακτικών προτάσεων για επαγγελματική απασχόληση.




ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ
Θα θέσουν δώσουν προτεραιότητα στην περικοπή των περιττών ατομικών επιδιώξεων και την αναβάθμιση της κοινωνικής συμμετοχής τους. Μπορεί να γίνουν φορείς νέων ιδεών, σε θέματα κοινωνικής συνείδησης και οικολογικής αντίληψης. Ο Οκτώβριος είναι μήνας οριστικών επιλογών σε θέματα κατοικίας, επαγγελματικής έδρας, περιουσιακών στοιχείων και κτιριακών ρυθμίσεων. Παράλληλα, θα μπει σε νέες βάσεις η ερωτική ζωή, με τους αδέσμευτους να βρίσκουν σύντροφο και τους δεσμευμένους να βελτιώνουν την προσωπική τους σχέση. Ο Νοέμβριος προσφέρεται για επαγγελματικά ξεκινήματα ή βελτιώσεις στην υπάρχουσα απασχόληση. Ο Δεκέμβριος μπορεί να αποβεί πλούσιος σε εμπειρίες από τη συντροφική ζωή και τη σύναψη επικερδών και δημιουργικών συμφωνιών.




ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ
Θα ασχοληθούν με την καλαισθησία των χώρων, στους οποίους ζουν και εργάζονται, έτσι ώστε να αισθάνονται ασφάλεια και αρμονία. Επίσης, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν το κουράγιο και τις ψυχικές τους δυνάμεις, προκειμένου να φέρουν σε πέρας κάποιες οικογενειακές και εργασιακές ευθύνες. Ο Οκτώβριος θα έχει καθημερινή και έντονη επαγγελματική δράση και παραγωγή έργου, με οικονομικές βελτιώσεις. Παράλληλα, η αύξηση των οικογενειακών υποχρεώσεων ίσως να δημιουργήσει συγκρούσεις σε θέματα συγκατοίκησης. Ο Νοέμβριος θα είναι γεμάτος με συγκινησιακή φόρτιση, από το άγχος έως στην ψυχική ανάταση. Το Δεκέμβριο η ανάγκη για εργασιακή σταθεροποίηση μπορεί να αναστατώσει και να αναδιατάξει τη συντροφική και την οικογενειακή ζωή.




ΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ
Θα κινηθούν πυρετωδώς προς οικονομικές και επικοινωνιακές αναμορφώσεις. Αρκετοί, θα μπουν μπροστά σε καταστάσεις προάσπισης ατομικών δικαιωμάτων και κοινωνικής δικαιοσύνης, θα έρθουν σε επαφή με έναν καινούργιο τρόπο άσκησης εξουσίας και θα γίνουν υπέρμαχοί του. Ο Οκτώβριος μπορεί να σημάνει το τέλος της οικονομικής δυσχέρειας. Ο Νοέμβριος είναι μήνας επιθετικής και επίμονης δράσης, με την ανάδειξη των προσωπικών και δημιουργικών ικανοτήτων και με μεγάλη παραγωγή έργου. Ο Δεκέμβριος θα έχει ανοιχτούς ορίζοντες, νέες ευκαιρίες και καλλίτερη οργάνωση του προσωπικού χρόνου. Παράλληλα, αυτό το μήνα θα αυξηθεί η διάθεση για ερωτικές περιπέτειες, γεμάτες με ενθουσιασμό, ζωντάνια και εσωτερική ικανοποίηση.




ΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ
Θα ξαναβρούν τη «χαμένη» νοητική τους ευελιξία, επιχειρώντας να βλέπουν «και το δέντρο και το δάσος», προκειμένου να μη χάνονται στις λεπτομέρειες και να είναι εποπτικοί. Η φροντίδα σε ζητήματα υγείας και ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα δράσης είναι οι άμεσες και απαραίτητες προτεραιότητες. Τον Οκτώβριο, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η σκληρή αυτοκριτική μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση, αλλά και σε νέες οικονομικές και επαγγελματικές λύσεις. Ο Νοέμβριος είναι επικοινωνιακός μήνας, που μπορεί να φέρει στην επιφάνεια λάθη, παραλείψεις αλλά και τις απόλυτες απόψεις που εμποδίζουν τις θετικές εξελίξεις. Ο Δεκέμβριος είναι κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα υγείας και να τακτοποιηθούν τα ζητήματα των προσωπικών σχέσεων.




ΟΙ ΖΥΓΟΙ
Θα ασχοληθούν με την αλλαγή της νοοτροπίας τους και την τακτοποίηση θεμάτων εργασίας και σχέσεων. Αρκετοί ίσως να αντιληφθούν ότι «πέφτει στους ώμους τους» η ευθύνη της οικογενειακής αρμονίας. Μια κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της δικής τους ισορροπίας. Ο Οκτώβριος είναι μήνας επαγγελματικών επιλογών και προσωπικής εξισορρόπησης. Ο Νοέμβριος έχει το στοιχείο του κοινωνικού ανοίγματος και της αναζήτησης δρόμων προσωπικής ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας και ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας για αυξημένη ερωτική δραστηριότητα, για την εκδήλωση θερμών συναισθημάτων και για την αναβάθμιση των προσωπικών σχέσεων. Παράλληλα, αυτό το μήνα μπορεί να δοθούν λύσεις σε επείγοντα οικογενειακά θέματα.




ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ
Θα κλειστούν στον εαυτό τους, προκειμένου να αλλάξουν τα «πιστεύω» και τις αξίες τους σε μια πιο λειτουργική κατεύθυνση. Αρκετοί ίσως χρειαστεί να αναλάβουν μεγαλύτερα βάρη, είτε οικογενειακά, είτε επαγγελματικά, από όσα τους αναλογούν. Τον Οκτώβριο μια φιλία μπορεί να χαλάσει. Παράλληλα, η επαγγελματική ζωή θα απαιτήσει μεγάλο μέρος από τη ζωτική τους ενέργεια και μπορεί να παρασυρθούν από τη νοοτροπία «πάμε κι όπου μας βγάλει». Ο Νοέμβριος είναι κατάλληλος μήνας για εσωστρέφεια, εσωτερική παρατήρηση και διευθέτηση των έντονων συναισθημάτων ερωτικής διεκδίκησης. Τέλος, ο Δεκέμβριος μπορεί να φέρει οικονομικές βελτιώσεις και να ανεβάσει τους τόνους της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και αποτελεσματικότητας.




ΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ
Θα βρεθούν σε σύγχυση, σχετικά με τον γενικό επαγγελματικό τους προσανατολισμό, και ίσως αρκετοί οδηγηθούν στην επιλογή μέτρων για την επαγγελματική τους πορεία, με πνεύμα ακρίβειας, συνέπειας και απομάκρυνσης των περιττών κινήσεων. Το χιούμορ και η αισιοδοξία είναι ένα καλό όπλο στα χέρια τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αντιξοότητες. Τα θέματα όπως δημοκρατία απόψεων, επιλογές και εφαρμογή αποφάσεων θα είναι συχνά στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητάς τους. Τον Οκτώβριο θα πρέπει να ληφθεί μια κρίσιμη επαγγελματική απόφαση. Ο Νοέμβριος είναι μήνας προώθησης στόχων, επικοινωνιακής βελτίωσης και ερωτικών σχέσεων. Τέλος, ο Δεκέμβριος χαρακτηρίζεται από αύξηση της αισιοδοξίας, εμψύχωση και εύνοια της τύχης.




ΟΙ ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ
Πρόκειται να κατακλυσθούν από συνειδητοποιήσεις, κυρίως γύρω από την προσωπική τους δύναμη και την επιβολή της θέλησής τους στο περιβάλλον. Η προσωπική επίγνωση μπορεί να προκαλέσει αρκετούς ώστε να χρησιμοποιήσουν τις εποπτικές τους ικανότητες σε θέματα προσωπικής και κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και σε θέματα στρατηγικής, σε όποια θέση κατέχουν στον κοινωνικό ιστό. Ο Οκτώβριος είναι μήνας επαγγελματικών και κοινωνικών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, μια συντροφική σχέση θα πάρει μια πιο σαφή κατεύθυνση «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο». Ο Νοέμβριος είναι μήνας κοινωνικής και επαγγελματικής ανάδειξης και καταξίωσης και ο Δεκέμβριος θα φέρει αρκετούς Αιγόκερους σε θέσεις-κλειδιά μέσα στον εργασιακό τους χώρο.




ΟΙ ΥΔΡΟΧΟΟΙ
Είναι έτοιμοι να έρθουν σε επαφή με ένα κοινωνικό και προσωπικό όραμα, που τους ικανοποιεί. Το επείγον θέμα τους είναι να αντιμετωπίσουν την «παραξενιά» και τους φόβους, που τους απομακρύνουν από το «Εδώ και Τώρα». Υπάρχει η δυνατότητα να δουν με διαύγεια τους συμμάχους και τους εχθρούς τους. Ο Οκτώβριος είναι μήνας με δύσκολες επαγγελματικές και οικονομικές επιλογές. Ο Νοέμβριος είναι γεμάτος με συναισθηματική φόρτιση και εργασιακές δραστηριότητες, παράλληλα με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εξελίξεις στις ερωτικές και προσωπικές σχέσεις. Τέλος, Ο Δεκέμβριος χαρακτηρίζεται από την αναβάθμιση των επαγγελματικών και κοινωνικών στόχων, προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικής συμμετοχής και της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων.




ΟΙ ΙΧΘΥΕΣ
Θα αντιμετωπίσουν μια σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη τους να βρίσκουν «καταφύγιο» στην ονειρική πραγματικότητα και στην ένταση της καθημερινότητας. Θα χρειαστεί να επιλέξουν άμεσα μεταξύ των ανέμελων και αφελών κινήσεων και της προσωπικής δέσμευσης και προσφοράς υπηρεσίας. Η ποιοτική βελτίωση της διαίσθησής τους μπορεί να μπει στην υπηρεσία ενός κοινωνικού οράματος. Ο Οκτώβριος περιέχει την οριστική κρίση στην συντροφική και ερωτική τους σχέση. Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με ιδιαίτερη προσοχή, μιας και θα επηρεάσει τη ζωή τους σε βάθος χρόνου. Ο Νοέμβριος είναι μήνας εσωτερικής απόσυρσης και ανακατατάξεων και ο Δεκέμβριος είναι γεμάτος με εργασιακές υποθέσεις και σημαντικές οικονομικές κινήσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου